לימודי תואר שני בחינוך
לימודים לקראת תואר שני בחינוך
אחת האפשרויות הפתוחות בפני סטודנטים אשר סיימו את לימודי התואר ראשון בחינוך הוא לימודי המשך במסלול לקראת תואר שני בחינוך. הלימודים לקראת תואר שני בחינוך מוצעים על ידי מגוון אוניברסיטאות ומכללות, ומיועדים על פי רוב לאנשי חינוך והוראה אשר רכשו ניסיון בתחום, אף על פי שיישנם מוסדות אקדמיים אשר מאפשרים בתנאים מסוימים ללמוד לקראת התואר השני בתחום החינוך מייד בתום הלימודים לתואר הראשון. הלימודים פתוחים גם בפני בעלי תואר ראשון מתחומים נושקים, ומותנים בלימודי השלמה לאלו המעוניינים לבצע הסבה מקצועית אל תחום החינוך.
מטרות הלימודים לקראת תואר שני בחינוך
הלימודים לקראת תואר שני בחינוך מיועדים לאנשי חינוך והוראה השואפים לשפר את הבנתם, להעמיק את ידיעותיהם, לפתח את תחומי התמחותם, ולקדם את עצמם בהיבט המקצועי ובהיבט של תנאי ההעסקה והשכר. הלימודים פותחים דלת לעבר המשרות הבכירות במערכת החינוך, וכן להמשך המסלול ללימודי
הדוקטורט והמחקר. אפשרויות ההתמחות בלימודים לקראת התואר שני בתחום החינוך הינן רבות ומגוונות, כשלכל סטודנט מוענקת האפשרות לפנות אל האפיק שבו הוא מעוניין להתמקצע. בין מסלולי הלימוד המרכזיים לקראת תואר שני בחינוך נמנים החינוך המיוחד, ייעוץ חינוכי, מנהל מערכות חינוך, חינוך סביבתי, ניהול מוסדות חינוך, חינוך לנוער בסיכון, אוריינות חזותית בחינוך ומגוון רחב של אפיקים נוספים.
תנאי הקבלה למסלול הלימודים לתואר שני בחינוך
משך הלימודים לקראת התואר משתנה בין המוסדות השונים ותלוי גם בסוג ההתמחות שנבחרה, כשמשך הלימודים הוא לרוב בין שנתיים לארבע שנים. גם תנאי הקבלה עבור הלימודים משתנים בין המוסדות, כשבחלקם נדרשות המלצות או לחלופין ראיון אישי בפני וועדת קבלה, אך יחד עם זאת, במרבית המוסדות תנאי הקבלה מורכבים גם מתעודת תואר ראשון בציון ממוצע מינימאלי המשתנה בין המוסדות, מעבר מוצלח של בחינות בסטטיסטיקה ואנגלית לקראת לימודי התואר השני והשלמות למיניהן בהתאם לתחום הלימודים שנבחר.
תואר שני בחינוך מיוחד
אחת מתוכניות הלימוד לתואר שני בחינוך היא לימודי החינוך המיוחד, כשבוגרי התוכנית רוכשים
את הכלים להשפיע ולקדם את מערכת החינוך מבפנים, על ידי שיפור מצבם של אלפי תלמידים בארץ
אשר סובלים מלקויות למידה שונות. הלימודים מקנים ידע משמעותי, בנושאים אשר הקשורים לצרכים מיוחדים של אותם התלמידים, תוך שילובם בקהילה ובמסגרות החינוך הרגילות, והענקת התמיכה והליווי הנדרשים להם. המודעות לחינוך המיוחד נמצאת במגמה של עלייה מתמדת בישראל, וקיימות אפשרויות רבות לקידום ופיתוח בתחום, הן במסגרת מערכת החינוך והן במגזר הפרטי. תחום החינוך המיוחד הינו מרתק, ומעניק לעוסקים בו תחושת הגשמה וסיפוק רב.