סדנאות לצמיחה והתפתחות אישית דרך משחקי תיאטרון
רבים מתחבטים בשאלה לגבי דמותו של המחנך האידיאלי. האם זהו מורה בעל ידע רב, אשר מנחיל אותו לתלמידיו, או שמא מורה המאפשר לתלמידיו להתנסות וללמוד מחוויותיהם, ובדרך זו הוא זוכה להנהיג ולהצעיד אותם ומעצב את אישיותם? מחקרים רבים שנערכו בנושא מצביעים על כך שהמחנך האידיאלי הוא בעל תכונות בשלושה צירים: תחום הידע, הערכים ומאפייני האישיות. התכונות הבולטות ביותר בהיבט האישיותי הן דינמיות, יכולת הארגון, הסבלנות וההקשבה, חום, תקשורת בין אישית ויצירתיות. חלק מתכונותיו של המורה האידיאלי ניתנות לרכישה בדרך של ניסיון חיים או לימודים. אחת הסדנאות המובילות לצמיחה ולהתפתחות אישית באמצעות משחקי תיאטרון היא סדנת אופוריה בהנחייתה של אילנה מונק.
סדנאות תיאטרון למורים וגננות
הפעילויות בסדנאות השאובות מעולם התוכן של אמנויות הבמה והתיאטרון, ומותאמות לקהל היעד. סדנאות אינן מצריכות כל ניסיון בתחום המשחק והבמה, וכוללת משחקי אלתור, דינאמיקה בצוותים ובזוגות, משחקי סיפורים, פנטומימה, פיתוח היצירתיות, משחקי ריכוז וזיכרון, תחרויות בין זוגות, תנועה, משחקי אלתור ואימפרוביזציה בסגנון תיאטרון הפלייבק, משחקים בהשראת המגע בתנועה, וכן משחקים נוספים המצריכים אלתור בסגנון תכנית הטלוויזיה "של מי השורה הזאת בכלל?". משחקי התיאטרון הינם אמצעי לחיבור העצמי אל החושים, הזיכרונות, הרגשות והאמונות הבסיסיות שלנו לגבי הרוח, הגוף והרגש, ומאפשרים למשתתפים להגביר ולשפר את התקשורת הבין אישית, את המודעות העצמית, וכן את יכולת ההקשבה לזולת. הדינאמיקה הקבוצתית ותרגילי האימפרוביזציה מחדדים ומעוררים את יכולות הריכוז והזיכרון, הדמיון וכושר היצירתיות, ומעניקים למורים את היכולת להגיע אל איכויות וכיוונים מרגשים חדשים, לפרוץ ולצאת מהקופסה.
שיפור עבודת הוראה ומיומנויות תקשורת דרך סדנאות משחקי תיאטרון
משחקי התיאטרון הנערכים באווירה חיובית ותומכת, באמצעות הנחייה רגישה ומקצועית. משחקי התיאטרון מעניקים כלים ומיומנויות המאפשרים התחלתו של תהליך, שבו ניתן לצאת מן הקופסא בתחומים שונים ומגוונים. התהליך מאפשר שינוי דפוסי חשיבה והתנהגות, כשאנשים ביישנים, אצורים וסגורים מתחילים להעיז, להיפתח ולצמוח. הכלים אשר רוכשים אנשי החינוך וההוראה בסדנאות משחקי התיאטרון הינם ישימים, ומשפיעים לא רק בתחום ההוראה אלא בכל תחום והיבט בחיינו כבני אדם, כבני זוג, כהורים וחברים. במיומנויות שנרכשו ניתן להסתייע על מנת לפתח את היצירתיות הטמונה באדם לצורך שיפור בטחון עצמי, לצורך עבודה מול תלמידים או קהל, שיפור מיומנויות תקשורת, פיתוח המודעות לשפת הגוף, שילוב הומור בעבודת ההוראה, ויצירת אווירה דינמית וחיובית בכיתה.
צור קשר ישיר עם אילנה מונק
[contact-form-7 id="9947" title="אילנה מונק"]
קראו עוד על שנת שבתון
נכתב ע"י: פורטל השתלמויות