קורסים לגמול השתלמות – קורסי גישור
מבין מגוון רחב של קורסים לגמול השתלמות ( לרבות קורסי אימון אישי, קורסים בתחום המחשוב, קורסי הכשרה למנהלים, קורסי הכשרה מקצועיים למורים כגון טיפול בלקויות מוטוריות , הכשרות שונות בתחום האמנויות ועוד ), ישנו גם קורס לגישור. רבים שמעו וודאי על הליך הגישור אולם לא רבים יודעים בדיקו במה מדובר ומתי נדרשים לגישור. קורסים לגמול השתלמות אינם חייבים בחלק מן המקרים להיות קשורים באופן ישיר לתחום עסוקכם, כך שרבים ימצאו כי הם יכולים להירשם ללימודי גישור המוכרים לצוך קבלת גמול השתלמות ולקבל עליהם את הגמול, אשר מתבטא בתוספת כספית קבועה למשכורת החודשית כמו גם בסיוע לקידום המקצועי של העובד בעבודתו.
מהו תחום הגישור ?
הגישור כשמו כן הוא, בניית גשרים, אולם הפעם מדובר בבניית גשרים בין אנשים- כלומר, יישוב סכסוכים שלא דרך המערכות המשפטיות המקובלות והרגילות. למרות זאת, הגישור נחשב אף הוא לדרך לגאלית לפתרון סכסוכים ומדובר, למעשה, בדרך קצרה יותר מאשר בתי המשפט. עם זאת, לצורך גישור אינכם נדרשים להיות משפטנים ולמעשה כל אחד יכול לפנות לתחום הגישור באופן תיאורטי. מדובר בתחום שהולך ונעשה פופולארי , ואם פעם יכלו לעסוק בו רק בעלי רקע משפטי, כיום יכולים לעסוק בו גם אנשים מן השורה אשר עברו הכשרה מתאימה.
מה מעניקים לימודי גישור?
לימודי הגשר יעניקו לכם כלים אשר ישמשו אתכם בפתרון קונפליקטים , יספקו בידכם טכניקות לשכנוע , טכניקות לתקשורת בינאישית יעילה , ילמדו אתכם על אופן העריכה של הסכמי גישור, יספקו לכם ידע בסיסי בהיבטים המשפטיים של הגישור ובאתיקה של הגישור ועוד. הגישור משמש כפתרון מהיר במקרים של מחלוקות טרם הגעתן לבית המשפט, מחלוקות משפחתיות פנימיות ועוד. בסוף תהליך הגישור מתקבלת, למעשה, חותמת בית המשפט להליך אשר מחייבת את כל הצדדים להליך. בעת שמתחיל תהליך גישור, אין להפסיקו באמצע וחשוב לדעת זאת. כמו כן, חשוב לדעת כי על מנת לעסוק אחר כך כמגשרים בפועל יש לקבל לכך את אישור משרד הפנים. לצורך כך תצטרכו לעבור 40 שעות נוספות של לימוד במוסד המוכר על ידי משרד הפנים להכשרת מגשרים וכן להיות בעל עבר ללא דופי בתחום העבירות הפליליות.
קורסים לגמול השתלמות בנושא הגישור
קורסים בנושא הגישור יהיו חלק בתהליך הכשרת מגשרים אולם הם יכולים גם לספק ידע חדש וכלים חדשים להתמודדות עם פתרון קונפליקטים בחיים הפרטיים וכן יכולת לייעץ לקרובים לנו בפתרון קונפליקטים בחייהם. הקורס אינו דורש תנאים מקדימים לרוב, אולם הדבר משתנה ממוסד למוסד. הקורס יתאים לאנשים בעלי סבלנות, אשר אוהבים להקשיב וכן לסייע לאנשים ליישב סכסוכים אשר נתגלעו ביניהם. הוא יעניק להם ידע משפטי בטווח רחב אשר יסייע ליישם את ההליכים הנלמדים לצורך הגישור.