קורסים לגמול השתלמות
קורסים והשתלמויות לצרכי גמול
ההזדמנויות החדשות הטמונות בהשתלמויות לעובדי הוראה
במסגרת ההשתלמויות זוכים עובדי הוראה להרחיב ידע ולהיחשף אל תחומים חדשים, אליהם הם אינם נחשפים במסגרת עבודתם בהוראה, כמו גם יצירת מסגרת ללמידת עמיתים. בנוסף, עובדי ההוראה עשויים לזכות בקידום או בגמול עבור ההשתלמויות הללו. קיים מגוון רחב היקף של קורסים לגמול השתלמות כמו קולנוע וצילום, לימודי אמנות ועיצוב פנים, לימודים לקראת תואר שני או שלישי ואפילו לימודים מקוונים. יתרון נוסף נעוץ בעובדה שהפנייה אל קורסים לגמול השתלמות אינו כרוך בעזיבת מסגרת החינוך בפועל, וההשתלמויות יכולות להתבצע תוך כדי עבודה, בהתאם לגמישות משרתו של עובד ההוראה, כשהחלופה היא השתלמויות במסגרת שנת שבתון.
מחפשים השתלמות או קורס? תנו לנו לעזור לכם!
מלאו טופס לקבלת פרטים מנציגי הקורס/השתלמות
[contact-form-7 id="9133" title="מחפשים השתלמות – טופס אוטמטי"]
מה ההשתלמויות מעניקות למורה?
מטרתם של קורסים לגמול השתלמות היא הרחבת אופקיו והעשרת הידע של המורה הן ברמה העיונית-אקדמית והן ברמה האישית בתחומים בעלי זיקה כלשהי לעבודתו, והעשויים לשפר את איכות ההוראה של המורה. מעבר לכך, השתלמויות לעובדי הוראה עשויות להוות הזדמנות להסבה מקצועית אל עבר תחום עניין חדש ובלתי מוכר. שנת השבתון לה זוכים המורים בישראל מהווה הזדמנות נפלאה לנצל את ההפוגה משגרת העבודה הידועה כשוחקת מאוד בחינוך, להתמקצע באפיק מקצועי חדש, ולזכות בקידום או בהטבות השכר המוענקות באמצעות קורסים לגמול השתלמות. חשוב להדגיש כי קיים הצע רחב של השתלמויות, ולא כל ההשתלמויות המוצעות לעובדי הוראה מוכרות לצרכי גמול.
מהי מטרת השתלמויות הייעודיות, ומהן השתלמויות במסלול האישי?
קיים הצע רחב היקף של קורסים לגמול השתלמות מתוך רשימה המתפרסמת באתרים של משרד החינוך. ההשתלמויות הללו הינן ייעודיות למורים, נבנו במיוחד עבור מגזר ההוראה, ומועברות באמצעות צוות הוראה אקדמי המשלב תיאוריה עם פרקטיקום בשטח. האגף להשתלמויות והדרכה לעובדי הוראה עבר במהלך השנים שורה של שינוים פדגוגיים אשר נועדו למקסם את יעילותן של ההשתלמויות המוצעות, ולמקסם גם את תרומתן לשיפורה של איכות ההוראה. ההשתלמויות הייעודיות נתונות תחת פיקוח של האגף להשתלמויות והדרכה לעובדי הוראה, ואופן ניהולן של ההשתלמויות הייעודיות נתון תחת בקרה מתמדת. ואולם, בנסיבות בהן עובד ההוראה חפץ לפנות אל השתלמות שאינה מוצעת במסגרת ההשתלמויות הייעודיות הוא רשאי בתנאים מסוימים לפנות אל המסלול האישי.
השתלמות וקורסים במסלול אישי
השתלמויות וקורסים במסלול אישי נועדו לתת מענה לעובדי הוראה שלא מצאו מענה עבור צורכיהם הפדגוגיים במסגרות של ההשתלמויות הייעודיות לעובדי הוראה. השתלמויות במסלול אישי מוגדרות ככאלו בנסיבות בהן הן פתוחות לקהל הרחב, וכל אדם העומד בדרישות הקבלה של ההשתלמות רשאי להירשם אל אותה ההשתלמות ללא קשר לעיסוקו המקצועי. במידה ועובד ההוראה מחליט לפנות אל השתלמות במסלול אישי, עליו לקבל אישור בכתב ומראש מהמפקח על ההשתלמויות, על מנת שהלימודים יוכרו לצרכי גמול. קורסים לגמול השתלמות במסלול האישי מחייבים מילוי טופס בקשה להשתלמות במסגרת "מסלול אישי", והגשתו למפקח על ההשתלמויות האחראי על אותו המחוז לא יאוחר מ-45 לפני תחילת ההשתלמות.
תהליך הפנייה אל ההשתלמות במסגרת המסלול האישי
אל טופס הבקשה להשתלמות במסגרת המסלול האישי נדרש עובד ההוראה לצרף גם את תכנית הלימודים מטעם המוסד המקיים את הלימודים, כשבתכנית מפורטים נושאי הלימוד, ימי הלימודים והיקף השעות, פרטי המרצים בהשתלמות וכל פרט אשר עשוי להוסיף מידע אודות ההשתלמות. כמו כן, יש לצרף אל הניירת גם תצלום אישור ההכרה בהשתלמות מטעם הוועדה האחראית לאישור מוסדות לקיום קורסים עבור גמול השתלמות שבמשרד החינוך. המפקח המחוזי על ההשתלמויות יבחן את הבקשה תוך התייחסות למספר פרמטרים כמו ההכרה במוסד שמטעמו מתקיימת ההשתלמות כמוסד מאושר מטעם משרד החינוך, עמידה של תכנית הלימודים בדרישות של האגף האחראי על ההשתלמויות, הרלוונטיות של ההשתלמות לעובד ההוראה וכדומה.
מימוש הזכאות לגמול במסלול האישי
על מנת לממש את הזכאות לגמול בתום הלימודים במסלול האישי נדרש עובד ההוראה להעביר אל המפקח המחוזי על ההשתלמויות אישור רשמי מטעם המוסד בו התקיימה ההשתלמות אשר המעיד על תום הלימודים, וכן על עמידתו של המורה בכל דרישות ההשתלמות. ניתן להציג את התעודה המקורית שהוענקה בסיום הלימודים או תצלום התעודה הנושאת את חותמת המוסד. כמו כן, יש לצרף את תצלומו של האישור שניתן לעובד ההוראה על ידי המפקח בטרם התחלת הלימודים וגם את תצלום העבודה אשר הגיש במידה וההשתלמות הייתה עם ציון.