המרכז הקולינארי "עושים בישול"
"עושים בישול" הינו מרכז קולינארי אשר נוסד על ידי השף אורן גירון בשנת 2003 במטרה לתת מענה לאתגרים הקולינאריים מגוונים לבעלי עסקים בתחום, ולאלו החפצים לרכוש ידע בתחום הבישול המקצועי, האפייה וקונדיטוריה עילית. המרכז מעניק גם שירותי ייעוץ קולינאריים, ומציע גם מפגשים בודדים בכל נושא בתחום הבישול או האפייה לחברות וארגונים המעוניינים בגיבוש צוות וכן לקהל הרחב. שף אורן גירון עבר הכשרה בבית הספר "תדמור", ולאחר מכן החליט להתמקצע בבית ספר היוקרתי ביותר לקולינאריה Le Cordon Bleu, ואף זכה לתעודה Le Grand Diplôme על סיום לימודיו בהצטיינות יתרה. עם שובו לארץ החל אורן את עשייתו בענף. המרכז הקולינארי "עושים בישול" מעניק מגוון שירותים קולינאריים, החל מניהול וייעוץ לגני אירועים יוקרתיים, דרך ייעוץ בערוצי המדיה השונים וכלה בעריכת סדנאות והשתלמויות מקצועיות המוכרות לגמול השתלמות. בין המורים והמנחים בקורסים ניתן למנות מקבץ מפואר של קונדיטורים ושפים מהמובילים בארץ, המתמחים בדרכי הוראה המותאמות לתחום האפייה והבישול.
המרכז הקולינארי "עושים בישול"- קורס "סודות האפייה"
אחד הקורסים אשר מציע המרכז הקולינארי "עושים בישול" הוא הקורס "סודות האפייה", שהיקפו 112 שעות לימוד אקדמאיות והוא כולל 12 מפגשים. הקורס מאושר לגמול השתלמות, והוא מוצע בשלושה מסלולים שונים: מסלול בוקר, בטווח השעות שבין 9:30-15:30, מסלול ערב, בטווח השעות שבין
17:00-23:30 או מסלול בימי שישי במסגרת "אופים ונהנים" בין השעות 8:30-14:30. הקורס מיועד לחובבי הקונדיטוריה המעוניינים לרכוש את רזי האפייה באופן מקצועי ומובנה. הלימודים הינם בפורמט מקצועי, מורכבים מתיאוריה מעמיקה וטכנולוגיות אפיה שונות, והם משלבים בין תיאוריה לפרקטיקום מעשי. מבנה כל שיעור כולל חומר עיוני, כשלאחריו העבודה המעשית שנועדה ליישם את החומר שנלמד באותו השיעור. קבוצות עבודה הינן קטנות ואינטימיות, כשבמהלך הקורס נחשפים המשתלמים אל המורים המובילים בענף, ומשתמשים בחומרי הגלם באיכות הגבוהה ביותר. תוכנית הלימודים ממצה ומקיפה, בהתאם לקריטריונים המקובלים בבתי הספר המובילים באירופה, עם עמדות עבודה שהינן מאובזרות במכשור חדיש ותחת ניהולו המקצועי של השף אורן גירון.
השתלמויות מקצועיות וסדנאות בישול ואפייה
סדנאות הבישול והאפייה מטעם המרכז הקולינארי "עושים בישול" מותאמות לקהל הרחב המעוניין להרחיב, להעמיק ולמנף משמעותית את הידע, שיטות העבודה והיכולות, תוך התנסות מעשית של המשתלמים ושימת דגש על הבנת התהליכים הכרוכים באפיה ובישול, הגשה ופרזנטציה נכונות, כשבתום הסדנאות זוכים המשתלמים לארוחת גורמה פרי עמלם. סדנאות הבישול והאפייה הן בהיקף של חמש שעות מרתקות או במתכונת של ימים מרוכזים בהיקף של תשע שעות, ומורכבות מהסברים מעמיקים והתנסות מלאה. המרכז הקולינארי "עושים בישול" מציע מגוון רחב של סדנאות שביניהן ניתן למנות את סדנת השוקולד והפרלינים, סדנת עוגות הגבינה, סדנת הבשרים, סדנת דגים וכן סדנאות המחולקות על פי נושאים כגון אפיה עם בצק עלים, ארוחות צמחוניות, עוגות שוקולד מכל רחבי העולם, אפייה ללא גלוטן, מטבחי עמים, ארוחות חג ועוד. בנוסף לסדנאות הבישול מציע המרכז גם את הסדנא "על קצה המזלג", המיועדת להקנות כלים מעשיים להקמה וניהול של עסק בענף הבישול או הקונדיטוריה בעלויות מינימאליות וביעילות מרבית, ומגוון השתלמויות מקצועיות המוכרות לגמול השתלמות.
נכתב ע"י: פורטל השתלמויות