המכללה האקדמית הרצוג – תנאי הקבלה לתואר ראשון (B.Ed)
החל משנת הלימודים תשע"ד מציעה המכללה האקדמית הרצוג 14 חוגי לימוד לקראת תואר ראשון (B.Ed), לימודים המוכרים מטעם המועצה להשכלה גבוהה ומשרד החינוך. הלימודים לקראת התואר הראשון לגברים מתקיימים בקמפוס שבאלון שבות, ולנשים בקמפוס במגדל עוז. המכללה מציעה לסטודנטים שירותים ייחודיים כמו שירותי הסעות, ארוחות צהריים מסובסדות, שירותי מעונות למען האימהות הסטודנטיות, פינות קפה ללא תשלום, סיוע בשכר הלימוד ומלגות בכפוף לקריטריונים. תנאי קבלה ללימודי התואר ראשון הם תעודת בגרות בממוצע ציונים 85 ומעלה, ציון משולב 525 במבחן הפסיכומטרי וריאיון אישי. תכנית הלימודים הינה ארבע שנתית ומשלבת חומר עיוני עם עבודה מעשית. לסטודנטים אשר עמדו בכל דרישות הלימודים יוענקו התואר B.Ed ותעודת הוראה.
החוג למחשבת ישראל
המטרה המרכזית של החוג למחשבת ישראל הן התעמקות בספרות המחשבה היהודית לאורך הדורות, תוך עידוד הסטודנטים לעיצוב השקפותיהם ואמונותיהם, לשם רכישת כלים להתמודדות עם אתגרי זמננו. תכנית הלימודים מושתתת על שלוש חטיבות שהן החסידות, הגות ימי הביניים והגות העת החדשה. כמו כן, יישנם במסגרת החוג קורסים נוספים בהגות היהודית, שאינם נכללים בחטיבות הללו כמו הגות והלכה או מחשבת חז"ל, וכן קורסים בתחומים המשיקים למחשבת ישראל, אליהם ניתן לפנות כקורסי הרחבה או רקע.
החוג לאנגלית
מדינת ישראל קיים מחסור במורים מיומנים, יצירתיים ויזמיים להוראת מקצוע האנגלית. מכללת הרצוג מציעה הכשרה להוראת האנגלית בכלים המעניקים למורה את היכולת לאתר ולעצב את דרכו הייחודית והאישית, תוך שמירה על רעננות מקצועית.
החוג ללשון
בשנים האחרונות קיים תגבור למקצוע הלשון העברית במערכת החינוך, וכיום קיימת דרישה רבה למורים בתחום. מכללת הרצוג נענית לאתגר, ומכשירה את הסטודנטים להכרת הלשון העברית באופן יסודי, ובהתאם לכלים הבלשניים המודרניים, לזיהוי תהליכי הלשון ורבדיה.
החוג להיסטוריה
החוג להיסטוריה מורכב משלוש חטיבות התמחות שהן העת החדשה, ימי הביניים והעת העתיקה. התכנית מקנה לסטודנטים הבנה היסטורית מעמיקה, וכלים להתמודדות ביקורתית עם מקורות היסטוריים ומחקרים בתחום, בשילוב ידע מעמיק בתולדות העולם והעם היהודי בפרט. הידע האקדמי מכשיר להוראת ההיסטוריה בחטיבות הביניים והחטיבות העליונות, תוך שימת דגש על הוראת ההיסטוריה היהודית וזיקתה להיסטוריה הכללית בהקשר של התקופות הנלמדות בחוג.
החוג ללימודי ארץ ישראל
החוג ללימודי ארץ ישראל חושף את הסטודנטים אל תחומי הגיאולוגיה, הצומח, החי והגיאוגרפיה הפיזית של ארץ ישראל, אך הדגש מושם על ההיסטוריה, ותולדות היישוב היהודי בארץ ישראל לכל אורך ההיסטוריה. המטרה היא להעניק דגש לקשר שבין הארכיאולוגיה, הגיאוגרפיה, ההיסטוריה והמקורות, לשם השרשת הקשר שבין עם ישראל לארצו על בסיס מדעי ומחקרי. לימודי החוג כוללים גם תכנית סיורים, שמביאה לידי ביטוי את יעדיו של החוג והדגשיו.
החוג לחינוך
הקורסים בחוג לחינוך עוסקים במגוון נושאים המאפיינים את עבודת ההוראה כגון היבטים פסיכולוגיים בתהליך ההוראה, סוגיות פילוסופיות וסוציולוגיות המהוות מרכיב בלתי נפרד מן המציאות העכשווית בה נמצאת מערכת החינוך, ומגוון דרכי הוראה ומיומנויות בתחומי ההוראה השונים.
החוג לחינוך מיוחד
יעדו המרכזי של החוג לחינוך מיוחד מטעם מכללת הרצוג הוא הכשרת המורים להוראה מותאמת עבור תלמידים בעלי צרכים ייחודיים. ההכשרה מורכבת מידע מעמיק בתחומי הפיזיולוגיה, התיאוריות האישיות והפסיכולוגיה הקוגניטיבית וההתפתחותית, בשילוב ידע בתחומי הסוציולוגיה, הפסיכולוגיה והפילוסופיה של החינוך המיוחד. כמו כן, ההכשרה כוללת היכרות מעמיקה עם מגוון הלקויות, רכישת כלים אבחוניים ומיומנויות טיפול בתחומי הקריאה, הכתיבה והמתמטיקה. הלימודים מקנים תעודת הוראה במסלול רב גילאי בחינוך המיוחד (21-6).
המכללה האקדמית הרצוג – מסלולי לימוד נוספים לתואר ראשון (B.Ed)
המכללה האקדמית הרצוג מציעה מגוון רחב של חוגים נוספים כגון החוג לתנ"ך המשלב בין כלי המחקר השונים יחד עם המחויבות לדרכם של חז"ל, החוג לספרות השואף לייסד דור רענן של מורים אשר ישכילו לטעת בלב הנוער את החיבה לשיח הספרותי, החוג לתקשורת העוסק בהכשרת מורים המקנים לתלמידיהם כלים לבחינת התקשורת בעיניים ביקורתיות וכדומה. חוגים נוספים אותם מציעה מכללת הרצוג הם החוג למתמטיקה, החוג המשולב למתמטיקה ולהוראת מדעי המחשב, החוג למדעי הטבע והחוג לגיאוגרפיה.