לאור בקשת הקהל, מדיטק חולון פותח עונה נוספת לסדרה המוצלחת "מועדון הסרט הטוב", סדרה קולנועית חוויתית ומעשירה, מהנה ומרחיב אופקים בהנחיית ד"ר רחל אסתרקין. סדרת המפגשים כוללת צפייה מחודשת בסרטים אהובים במיוחד תוך ניתוח עומק אשר ינסה לתת מענה לשאלות כמו ייחודם של הסרטים הללו, ההברקות והחידושים שהם מציעים בהיבט האמנותי, וכיצד התרבות שבתוכה נוצרו השפיעה עליהם בהיבטים השונים.
"מועדון הסרט הטוב" מורכב מסדרה בת 12 המתקיימים מפגשים בימי שלישי בשעות הבוקר בין 13:00-9:30.
ההרצאות מלווות בקטעי סרטים, כשמבנה המפגש הוא הרצאת רקע והכנת הצופים לצפייה בסרט, שלאחריה הפסקת קפה קצרה וצפייה בסרט באורך מלא ( שעת סיום המפגש הינה משוערת, ותלויה באורך הסרט). את סדרת ההרצאות מקיימת ד"ררחל אסתרקין, שהינה מרצה לקולנוע, תסריטאית ובימאית קולנוע וטלוויזיה. רחל אסתרקין מתמחה בכתיבה יוצרת ולימודי מגדר, ונוהגת להרצות בחוג לקולנוע מטעם אוניברסיטת תל-אביב, בקמרה אובסקורה, בבצלאל, באוניברסיטה הפתוחה, בסינמטקים, במכללות ובמכונים רבים נוספים, וזכתה בפרס אמנות לעם על פועלה בתחום החינוך.
מועדון הסרט הטוב – תכנית הקורס
סדרת ההרצאות נפתחת ב-29.10.13 בסרט "כשתקראי בשמך" מאת הבמאי ז'אנג יימו (סין 2010), המתאר סיפור של אהבה בלתי אפשרית, בצילה של המהפכה התרבותית בשנות ה-70 בסין הקומוניסטית. העלילה מגוללת את סיפורה של נערה עירונית, בת לאסיר פוליטי, אשר נשלחת אל כפר מרוחק על מנת לעבור "חינוך מחדש" בניחוח הקומוניזם של אותה התקופה. הנערה פוגשת בכפר חייל משוחרר והשניים מתאהבים, כשהרומן אינו עולה בקנה אחד עם הפרנויה הפוליטית והכללים החברתיים ששררו בסין הקומוניסטית באותם הזמנים. "מאז שאוטר עזב" מאת ג'ולי ברטוצ'לי נוצר בשנת 2003 בצרפת וגיאורגיה ומתאר משפחה ואידיאולוגיה בעת משבר בצל קריסת הקומוניזם בברית המועצות. הסרט "מאז שאוטר עזב" זכה בפסטיבל קאן 2003 בפרס "שבוע המבקרים" והיה מועמד לשלושה פרסי סזאר. ההרצאה על הסרט והקרנתו ייערכו בתאריך 12.11.13. המפגש השלישי יידון בסרט "מים" של הבמאית דיפה מהאטה, אשר נוצר בהודו וקנדה בשנת 2005, היה מועמד לפרס האוסקר עבור סרט הזר הטוב ביותר, ואף זכה לפרס חופש הביטוי האמריקאי ב-2006. הסרט דן על מסורת, אסתטיקה ודיכוי הנשים בעת תקופתו של גנדי, בצל השחרור מהקולוניאליזם בהודו. ההרצאה על הסרט תיערך בתאריך 10.12.13.
מועדון הסרט הטוב – במבט חודר במיוחד
המפגש שייערך ב-24.12.13 יידון בסרט "היסטריה" מאת הבמאית טניה וקסלר, אשר נוצר באנגליה בשנת 2011 ודן בזכות של הנשים לעונג מיני באנגליה של המאה התשע עשרה בצל המהפכה התעשייתית. "איזה מן שוויון" של נייג'ל קול, אותו ביימה באנגליה 2010 מבוסס על סיפור אמיתי, ומגולל את הקונפליקט בין קריירה למשפחה, והמאבק של הנשים לשוויון זכויות בשכר, כשהרקע הוא בריטניה של שנות השישים. ההרצאה והסרט יתקיימו בתאריך 7.1.14. "אולי ביום ראשון" של ימינה בן גיגי נוצר בצרפת בשנת 2001, ומתאר את הקונפליקטים של הנשים אלג'יריות בצל הקולוניאליזם הצרפתי, והמאבק הפנימי בין מסורת למודרניזציה, בין לאום צרפתי לאלג'ירי. המפגש ייערך בתאריך 21.1.14. הרצאות נוספות הן "הכול אודות אמא", שתתקיים בתאריך ה-4.2.14, "הילדים בסדר" מאת ליסה צ'ולדנקו בתאריך 4.3.14, "סרט לבן" של הבמאי מיכאל האנקה, "סוד" מאת הבמאי קלוד מילר אשר יוקרן לאחר ההרצאה ב-1.4.14, "פעם הייתי" מאת אבי נשר, ו"לרכב על לוויתן", אשר חותם את סדרת המפגשים בתאריך 13.5.14, ועלילתו דנה בהעצמה נשית, מסורת ומיתוסים בתרבות המאורית בניו זילנד.
נכתב ע"י: פורטל השתלמויות