מדיטק חולון פותח סדרה חדשה ובה שמונה מפגשים בהם מנותחים ומועלים שמונה סרטי מופת, אשר נבחרו לקורס בהתאם לשלושה מדדים: מבחן הסרט האהוב, מבחן העומק ומבחן הצפייה החוזרת. בקורס "אהבנו כל כך" יוצגו סרטים החל משנות ה-30 של המאה ה-20 ועד היום, סרטים ייחודיים, שלא זו בלבד שלא נס ליחם, אלא שהזמן דווקא הוביל להשבחתם, והעניק להם משמעויות חדשות. הקו המאחד את הסרטים הללו הוא הרעיון הנשגב שהם חובקים, האסתטיקה המפעימה, שלא פעם אף קוראת תיגר. את סדרת המפגשים מנחה המרצה דני מוג'ה, מבקר קולנוע, מפיק, מנהל אומנותי וחבר בהנהלת פסטיבל הקולנוע אשר בירושלים. המפגשים ייערכו בימי שלישי בין השעות 22:00-19:00, כשלכל משתתפי הקורס יוענק במתנה הספר "אהבנו כל כך" מאת דני מוג'ה.
אהבנו כל כך – שמונה סרטי מופת
תכנית הקורס כוללת שמונה מפגשים, כשבכל מפגש מנותח ומועלה סרט המאפיין עשור. את המפגש הראשון שייערך במדיטק חולון בתאריך 22.10.13 יפתח הסרט משנות השלושים "זה קרה לילה אחד" (ארה"ב, שנת 1934, 105 דקות) מאת הבמאי פרנק קפרה. זוהי קומדיה שנונה המתארת יורשת עשירה אשר בורחת מאביה, כשבמהלך הבריחה היא פוגשת עיתונאי צעיר ומתאהבת בו, על רקע המשבר הכלכלי בשנות ה-30. המפגש השני בסדרה ייערך ב-5.11.13, ויידון על הסרט משנות הארבעים "האדם השלישי" (בריטניה, שנת 1949, 104 דקות), מאת קרול ריד. לא מעט מבקרי סרטים הכתירו את הסרט כסרט הפילם נואר האיכותי ביותר שנעשה באירופה, אשר אוצר בתוכו עלילה רבת פיתולים ומרתקת. שנות החמישים ייוצגו במפגש שיתקיים בתאריך 10.12.13 עם הסרט "400 המלקות" (צרפת, שנת 1959, 94 דקות) מאת הבמאי פרנסואה טריפו. הסרט הינו הראשון בז'אנר של הגל הצרפתי החדש, וזכה בפסטיבל קאן בפרס לבימוי הטוב ביותר.
אהבנו כל כך – הטוב, הרע והמכוער
את המפגש שייערך ב-24.12.13 ייצג הסרט משנות השישים "הטוב, הרע והמכוער" (איטליה/ ספרד/מערב גרמניה, שנת 1966, 161 דקות) מאת הבמאי סרג'יו ליאונה. "הטוב, הרע והמכוער" הפך לסרט פולחן, ונחשב למערבון הספגטי הגדול ביותר שנעשה אי פעם. את שנות השבעים מייצג הסרט "הסנדק" (ארה"ב, שנת 1972, 175 דקות) מאת הבמאי פרנסיס פורד קופולה. הסרט מגולל את סיפורה של אחת מחמש משפחות הפשע השולטות על המאפיה הסיציליאנית בעיר ניו יורק של שנות הארבעים והחמישים. "הסנדק" נחשב לאחד מהסרטים האיכותיים ביותר שיצאו איי פעם אל האקרנים. ההרצאה תיערך בתאריך 7.1.14.
אהבנו כל כך – סרט קצר על רצח
המפגש שייערך בתאריך 21.1.14 ייצג את שנות השמונים עם "סרט קצר על רצח" (פולין, שנת 1988, 84 דקות) מאת הבימאי קז'ישטוף קישלובסקי. נווד צעיר בעל מראה עברייני, המשוטט עם תרמיל בו מוסתרים נבוט וחבל, נהג מונית אנטיפט ופרקליט אידיאליסטי צעיר, שאך עבר את בחינות ההסמכה לעריכת דין, הן שלוש הדמויות העתידות להצטלב על רקע של רצח מסמר שיער, אחת מן הסצנות המצמררות ביותר שנעשו מאז ועולם בקולנוע. הצילום הקודר, העריכה האליפטית והתסריט מכתירים את הסרט כיצירת מופת, המותירה את הצופים עם רושם עז.
אהבנו כל כך – רגע של תמימות
את שנות התשעים מייצג הסרט "רגע של תמימות" (איראן/צרפת, שנת 1996, 78 דקות), של הבימאי מוחסן מחמלבאף. זהו סרט אירוני ושנון, אשר בוחן כיצד משפיעה התפיסה הקולנועית על המציאות ולהפך. הסרט פותח תיבת פנדורה המכילה את כל האלמנטים למעט התמימות. הסרט יוקרן במפגש שייערך בתאריך ה-4.2.14. את המפגש האחרון בסדרת המפגשים חותם הסרט "הבן" (בלגיה/צרפת, שנת 2002, 103 דקות) מאת הבמאים ז'אן-פייר ולוק דארדן. העלילה הקודרת היא על אב שכול, נגר במקצועו, שבאופן אירוני מגיע אליו כמתלמד אותו הצעיר אשר אחראי למות בנו. זהו סיפור תמהיל של אשמה וגאולה אישית. הסרט זכה בפסטיבל קאן 2002 וב"סזאר" הצרפתי.
נכתב ע"י: פורטל השתלמויות