מארגים- חדשנות במערכת החינוך
חברת מארגים נוסדה בשנת 2007 באמצעות קבוצה של מנהלות עתירות ניסיון בפיתוח וניהול מערכות חינוך, על מנת לסייע ולתרום לקידום מערכות חינוך מאתגרות, קידום התלמידים, ויצירת תחושות של סיפוק, גאווה וביטחון בקרב תלמידים, הורים ומורים. חברת מארגים מתמחה בהובלה לחדשנות בחינוך, ומפתחת מערכות חינוך מתקדמות במיוחד, המותאמות אל מאה ה-21. המתודולוגיות אשר פותחו בחברה נשענות על הידע המתקדם והעדכני הנוגע לתחום, מאפשרות את אבחון נקודות החולשה והחוזק של המערכת, ומעניקות כלים מעשיים להבניית חדשנות אמיתית, תוך ליווי מטעם החברה של כל תהליך הטמעת הרעיונות החדשניים בשדה הלכה למעשה. חזונה של מארגים היא הובלה לשינויים הן במערכות חינוך והן בגישה אל החינוך בחברה הישראלית, כשהערכים עליהם מושתתת החברה הם מקצועיות, חדשנות, אפקטיביות, תפיסה מערכתית רב תחומית, פרקטיקה ותוצאות.
חדשנות בחינוך- הרצאות וסדנאות
כחלק מפועלה מקיימת חברת מארגים סדנאות והרצאות אשר פונות אל מנהלי יחידות חינוך ברשויות המקומיות (כגון מנהלי מחלקות או אגפים), מנהלי בתי ספר, צוותי חינוך, מפקחים, וועדי הורים וקהילה. משך ההרצאות נע בין 45-60 דקות, ומשך הסדנאות נע בין שעתיים לארבע שעות אקדמיות. צוות המרצים מורכב ממנחים מומחים מובילים בתחומם כגון ד"ר טובה מיטלמן-בונה שהינה דוקטור בחינוך המתמחה בתחום למידה מרחוק, הטמעת תקשוב ותכנון לימודים, והגברת שושיק לוי-יפרח, בעלת תואר MA בחינוך, קוריקולרית ויועצת ארגונית, המתמחה בפיתוח תכניות לימודים, הצמחת מערכת החינוך וליווי מנהלים ובכירים. בין ההרצאות והסדנאות ניתן למנות מגוון רחב של נושאים כגון רצף חינוכי מגן עד יב’, מנהיגות בית ספרית בעידן החדש, חדשנות בחינוך, הקשר שבין ההורים ובית הספר, סיכונים וסיכויים באינטרנט, התמודדות מול התנגדויות במהלך הובלתם של שינוי במוסדות החינוך ועוד.
חדשנות בחינוך- מה איך ולמה?
אחת ההרצאות מטעם מארגים היא "חדשנות בחינוך- מה איך ולמה?" אשר הותוותה על רקע תמונת המציאות העגומה שבתוכה פועלים מוסדות החינוך בישראל, מציאות שהשתנתה ללא היכר בכל תחומי החיים במאה ה-21, החל מתחומי הבריאות, והממשל, דרך תחומי הצרכנות, והכספים וכלה בתחום ההיכרויות והרשתות החברתיות, בעוד מערכת החינוך נותרה מקובעת ומיושנת כמעט כפי שהייתה בתחילת המאה ה-19. השינויים החברתיים-כלכליים-פוליטיים המתרחשים כל העת בארץ ובעולם לרבות גלובליזציה, אינטרנט אלחוטי, תקשורת המונים והפרטה שינו לחלוטין את ההתנהלות ואורחות החיים. הדינאמיקה המתמדת והשינויים התכופים שהפכו לחלק מהתרבות, משפיעים ומעצבים את חיינו בעוד שהעולם הישן והמוכר משתנה לנגד עינינו בקצב מואץ. ההרצאה בוחנת את השלכות השינויים אשר חלו במאה ה-21 על מערכות החינוך, וסוקרת את המאמצים אשר נעשו בארץ להתמודדות מול כל השינויים הללו במטרה להתאים אליהם את מערכת חינוך באופן מיטבי. ההרצאה שמה דגש על חדשנות חינוכית ופורצת דרך, המצעידה באופן מושכל את בתי הספר לקראת המאה ה-21.
על למידה מרחוק ועל מה שרחוק מלמידה
נושא מהותי נוסף המוצע במתכונת של הרצאה או הרצאה וסדנה הוא חדירתו של האינטרנט אל חיינו, ושילוב של הלמידה מרחוק הן במערכות החינוך הפורמאליות והן בחינוך הבלתי פורמאלי. רשת האינטרנט מציעה כיום מגוון פעילויות רחב לרבות קורסים מקוונים המתבצעים באמצעות הלמידה מרחוק, כשלא פעם מדובר במפגשים ווירטואליים לחלוטין בין המרצה והתלמידים. יישום תהליכים של הוראה ולמידה מקוונים הינם דרך חדשה לרכישת השכלה, הנותנת מענה לצרכיה המשתנים של החברה על כל האפשרויות הטכנולוגיות הטמונות בעידן המידע והתקשורת. הטמעת התקשוב באופן מיטבי מחייבת התארגנות שונה בהיבטים רבים כגון שינויים ארגוניים ואסטרטגיים, שינויים בפדגוגיה והמתודולוגיה, השינויים המתייחסים אל תפקידי המורה, תפקידי בית הספר וכדומה. ההרצאה מציגה מגוון רחב של היבטים להפיכת הלמידה וההוראה המקוונת ליעילה, משמעותית ומקדמת, והסדנא מאפשרת למשתלמים התנסויות בתהליכים ובמודלים הללו.
נכתב ע"י: פורטל השתלמויות