שיתוף פעולה מוצלח, ראשון מסוגו, בתחום החינוך, נוצר לאחרונה בין אנשי חינוך מהפיליפינים לרשת אורט ישראל. משלחת של מורים מהעיר דבאו – השלישית בגודלה בפיליפינים, הגיעה לארץ כדי להשתלם בתוכניות לימודים חדשניות במדע וטכנולוגיה, שפותחו במרכז המחקר והפיתוח של רשת אורט.
הקשר בין הפיליפינים לאורט נרקם בשנה האחרונה, בשיתוף הקרן הפילנתרופית Pass-It-Forward. ראשת העיר דבאו, שרה דוטרטה, בתו של נשיא הפיליפינים, הצטרפה לאחרונה לסיור שערך בישראל, וחתמה על הסכם שיתוף הפעולה. חברי המשלחת, מורים ומנהלים, סיירו בבתי הספר של אורט, נחשפו לכיתות הלימוד ולמרכזי החדשנות, השתתפו בסדנאות, הרצאות וסימולציות.
המורים למדו את התוכניות iSTEAM, לב העניין – להנדסה ביו רפואית, מדעי המוח, ORT MAKERS, תקשוב ו-Mobile learning. כמו כן התנסו בפיתוח של קהילת מורים יזמים, יצירת סביבה לימודית מוכוונת חשיבה סטארט-אפיסטית, ושינוי גישה לימודית בכיתה – ממורה למנטור – המפתח תוכניות לימודיות חדשות.
ג׳וניטו גאלאן, מנהל תיכון מנטל קומפריאנסיב בדבאו, אמר כי התרשם במיוחד מגודל הכיתה בישראל. לעומת 30 תלמידים בישראל, לומדים בפיליפינים בין 50 ל-70 תלמידים בכיתה. בנוסף ציין גאלאן לטובה את השימוש הרב במהלך השיעורים בטכנולוגיות למידה, לעומת ארצו, שבה ההוראה היא פרונטלית בלבד. "ההשתלמות בישראל חשפה בפני מידע חשוב. מיד עם חזרתי לארצי אני עומד להטמיע אותו אצלנו בבית הספר", סיכם.
המכללה האקדמית גורדון נבחרה לפני כשנה להוביל את השינוי הטכנו-פדגוגי במערכת החינוך ברפובליקה הדומיניקנית. האקדמית גורדון נבחרה לאחר ביקור שערכו במכללה בכירים מה-ISFODOSU, המוסד האחראי על הכשרת והסמכת מורים בכל תחומי הדעת ברפובליקה הדומיניקנית.
לאחרונה סיירה משלחת של מרצים מהאקדמית גורדון ברפובליקה הדומיניקנית, ובחנה את הצרכים והתשתיות בתחומי הטכנו-פדגוגיה בהוראה במדינה. חברי המשלחת נפגשו עם אנשי חינוך רבים, הציגו את הפעילות המגוונת באקדמית גורדון, וחשפו את שילוב הטכנו-פדגוגיה בתהליכי ההוראה והלמידה במוסד. בנוסף, הדגימו בפעילויות חווייתיות אסטרטגיות הוראה משלבות טכנולוגיה, על ידי שימוש בכלים הדיגיטליים NEARPOD ו-To be Education. חברי המשלחת עסקו באיתור מובילים פדגוגיים מקומיים, שיסייעו להטמיע את השינויים הנדרשים במערכת החינוך במדינה.
בסיום הביקור הוחלט כי בשלב הראשון תגיע קבוצה של מומחים פדגוגים מהרפובליקה הדומיניקנית לגורדון, להכשרה אינטנסיבית במשך שבועיים. לאחר מכן תגיע משלחת נוספת, של סטודנטים ומנהיגים בתחומי דעת שונים, שיוכלו להטמיע את השינויים הנדרשים בשטח.
שיתוף פעולה מוצלח, ראשון מסוגו, בתחום החינוך, נוצר לאחרונה בין אנשי חינוך מהפיליפינים לרשת אורט ישראל. משלחת של מורים מהעיר
חישוב השתתפות קרן הפנסיה הוותיקה עבור אלו שערכו רציפות זכויות והעבירו זכויות פנסיוניות מקרן פנסיה אל הפנסיה התקציבית
לאחרונה נחנך מרכז היזמות עמל גלבוע בטקס שנערך במתחם בית הספר הרב תחומי עמל עמק חרוד.
תלמידי חטיבת ביניים מטירה ורעננה משתתפים בתוכנית ללימוד תכנות בקוד פתוח; תלמידי יסודי מירושלים ולוד משתתפים בתוכנית ללימוד טכנולוגיה ומחשבים
לרעש המאפיין את הפעילות הלימודית בכיתות הצפופות בארץ, חודרת לאיטה גישה חינוכית חדשה, המאפשרת שילוב של התבוננות פנימית, התפתחות רוחנית
מסורת התחקיר, המוכרת בישראל מחיל האויר, הוטמעה בשנים האחרונות בהוראת המתמטיקה ביפן. התוצאה; מקום ראשון במבחני טימס הבינלאומיים
כ-22 אלף תלמידים מתנדבים במסגרת מערך החרום הלאומי של ישראל
ההכרזה על סכסוך העבודה לפני כשלושה שבועות איפשרה לארגון להכריז על עיצומים. אולי בגלל הבחירות הקרבות, אולי כי הוקם ארגון
visibility_offהשבת את ההבזקים
titleסמן כותרות
settingsצבע רקע
zoom_outזום (הקטנה)
zoom_inזום (הגדלה)
remove_circle_outlineהקטנת גופן
add_circle_outlineהגדלת גופן
spellcheckגופן קריא
brightness_highניגודיות בהירה
brightness_lowניגודיות כהה
format_underlinedהוסף קו תחתון לקישורים
font_downloadסמן קישורים
לאפס את כל האפשרויותcached