יוצאים לשנת שבתון? במיוחד בשבילכם, המדריך למשתלם
תהליך היציאה לשנת השבתון מתחיל בקבלת הודעה מהבנק על זכאותו של עובד ההוראה לצאת לשנת שבתון. התהליך עשוי להצטייר כמורכב, ועלולה להיגרם עוגמת נפש לעובד ההוראה במידה ולא יקפיד על כל הפרטים, החל ממילוי הטפסים כהלכה, דרך פנייה אל הגורמים הרלוונטיים לטיפול בתחום, וכלה בעמידה בזמנים על פי התאריכים הנקובים בטפסים. במידה וקיימת אי בהירות בנוגע לנושא מסוים, מומלץ להיוועץ עם הגורמים האחראיים.
שנת שבתון – המדריך למשתלם
עובד ההוראה אשר קיבל הודעת זכאות ליציאה לשנת שבתון מטעם הבנק בו נמצא החיסכון, עליו ליידע את הבנק במידה והוא מעוניין לממש את זכאותו. ניתן למלא את הטופס באופן מקוון באתר האינטרנט של קרן ההשתלמות או למלא בכתב ולשלוח באמצעות הדואר. במקביל, יש לפנות עד ה-31 במרץ אל המעסיק בבקשת חופשה ללא תשלום.
חבילת שבתון – המדריך למשתלם
במהלך חודש מאי תישלח מהבנק אל עובד ההוראה חבילת שבתון אשר מורכבת ממדריך למשתלם, וכן טופס "בקשה ליציאה לשנת השתלמות" וטופס "בקשה לאישור תכנית למודים". את טופס "בקשה ליציאה לשנת השתלמות" יש לשלוח בצירוף המסמכים הנדרשים אל הכתובת הנקובה מעל גבי הטופס עד לתאריך ה-15 ביוני. את אישור החופשה ללא תשלום יש לשלוח אל קרן ההשתלמות לא יאוחר מהראשון ביולי. כמו כן, את טופס "בקשה לאישור תכנית לימודים" יש לשלוח אל קרן ההשתלמות או לידי אחת מיועצות הקרן לא יאוחר מה-31 ביולי. שינויים בתכנית הלימודים ניתן לבצע עד לתאריך ה-30 בנובמבר באמצעות "בקשה לשינוי תכנית לימודים".
מחפשים השתלמות או קורס? תנו לנו לעזור לכם!
מלאו טופס לקבלת פרטים מנציגי הקורס/השתלמות
[contact-form-7 id="9133" title="מחפשים השתלמות – טופס אוטמטי"]
המסמכים הנדרשים ליציאה לשנת השבתון
כל מסמך מן המסמכים הנדרשים עבור היציאה לשנת השבתון יש לשלוח ישירות ועד למועד הנקוב מעל גבי הטופס אל הכתובת הרלוונטית וללא קיצורי דרך:
* טופס בקשה ליציאה להשתלמות – את הטופס יש לשלוח עד לתאריך ה-15 ביוני. אליו יש לצרף גם תלוש שכר אחרון ואישור העסקה.
* טופס אישור חופשה ללא תשלום – את הטופס יש לשלוח עד לתאריך ה-31 במרץ (לפני היציאה לשבתון). את האישור יש לקבל מן המעסיק ולשלוח אל קרן ההשתלמות.
* טופס "בקשה לאישור תכנית למודים" – את הטופס יש להחזיר לאחת מיועצות ההשתלמות של הקרן לא יאוחר מהתאריך ה-31 ביולי.
* טופס תמריצים – מיועד לעובדי הוראה אשר חוסכים במסגרת התמריצים.
זכויותיו של עובד ההוראה בשנת השבתון
לאחר המילוי של כל החובות האקדמיים והמצאת האישורים המעידים על סיום לימודים (הן לימודי חובה והן לימודי השלמה), שנת השבתון מוכרת כשנת ותק. שנת השתלמות לעובד הוראה הנמצא במסגרת אופק חדש מזכה אותו בשנת וותק מלאה וכן בזכויות לפנסיה. במהלך שנת השבתון ממשיכה קרן ההשתלמות להעביר, כפי המקובל, את התשלומים אל קרן הפנסיה של עובד ההוראה. מענקי ההשתלמות המגיעים אל עובד ההוראה בשנת השבתון פטורים ממס הכנסה. כל משתלם מקבל לצורך תיאום מס אישורים מתאימים מטעם הקרן, ועימם עליו לגשת אל משרדי מס ההכנסה שבמחוזו.
המסמכים הנדרשים בתום שנת השבתון
יש לשלוח אל המעסיק עד לתאריך ה-31 במרץ הודעה על שיבה לעבודה. כמו כן, בתום השבתון יש למסור אל משרדי הקרן את כל הקבלות עבור תשלום שכר לימוד. את הקבלות יש להעביר עד לתאריך ה-15 באוגוסט, ועד ה-31 באוגוסט יש למסור אל משרדי הקרן גם את כל האישורים המעידים על סיום לימודי החובה ולימודי השלמה. אי עמידה בלוח הזמנים עלולה להוביל לעיכובים מיותרים בקבלת התשלומים במהלך שנת השבתון ואחריה.
זהו עד כאן בנתיים…
בהמשך העמוד תוכל למצוא מידע נוסף אודות שנת השבתון אליה אתם עומדים לצאת…
שנת שבתון מעניין לעניין…
שנת שבתון היא אחת התגמולים הראויים ביותר של מורה. היום כולם יודעים שלהיות מורה בארץ זוהי משימה לא פשוטה, ויחד עם זאת הביקוש ללימודי חינוך והוראה לא יורד.
זאת מכיוון שישנם אנשים רבים המרגישים כי זוהי שליחות להיות חלק ממערכת החינוך ולשפרה עד כמה שניתן. אחת לשבע שנים רשאי המורה לקחת שנה של שבתון, שנה בה יכול המורה להנות מזכויותיו.
הכוונה להשתלמויות מורים ממומנות על ידי קרן השתלמות של כל מורה. באופן זה המורה מעשיר את עצמו בידע נרחב בתחום מקצועו, רוכש ידע והתנסות אותם הוא לוקח למשרתו בתום השנה.
ישנה חשיבה העומדת מאחורי שיטת תגמולים זו, אשר מטרתה חידוש תמידי ושיפור של עמוד התווך במערכת החינוך הלא הם המורים ועובדי ההוראה.
שנת שבתון – התפתחות אישית
כאשר המורה מתפתח תרומתו לכלל מערכת החינוך איכותית יותר. בעבר המורה היה יכול להשתתף בכל מגוון הקורסים והסדנאות אשר הוצעו לו, בעוד שכיום ההשתלמות מותאמת ישירות לתחום מקצועו של איש החינוך. מורים רבים מנצלים את זכות זו להתמקצע בתחומם, להתרחב מבחינת הידע ואף להתעדכן בתכנים החדשים והרלוונטים של המקצוע. שנת שבתון מאפשרת ניתוק משגרה, שתכופות שוחקת או מעייפת את המורה, להטען מחדש ולחזור מחודש ובעל מוטיבציה ללמד.
המורה שלקח שנת שבתון מתחייב להיקף שעות מסוים של השתלמויות וזו בהתאם לגודל משרתו, מה שמאפשר לו לקבל גם גמולי התשלמות. גמולי השתלמות הם תוספות עתידיות לשכר ולפנסיה כחלק מההטבות של איש החינוך. לא רק שהוא נהנה מלימודים מעשירים ומפתחים, הוא רשאי, בהתאם לתקנות, לקבל שכר עבור כך. תפיסה זו נותנת מוטיבציה מרובה למורה להמשיך וללמוד, עם הרבה תקווה להתקדם במקצועו ולהיות מתוגמל בהתאם. זוהי בהחלט זכות ללמוד באופן זה.
לצאת לשנת שבתון או לא לצאת – זאת השאלה
המורה רשאי לקבל את כספי הגמולים רק לאחר 15 שנים של וותק במקצוע. אי לכך, מורים רבים רואים בקרן השתלמויות מעין חשבון חיסכון וממשיכים לעבוד ברציפות ללא יציאה לשנת שבתון. מורים אלה אינם מהווים את הרוב, בעוד שמרבית המורים מנצלים את הזכות כדי להתחדש ולהרחיב את הידע שלהם, אם אפשר גם לנוח מעט. יציאה לשנת שבתון לאחר שש שנות וותק מומלצת ביותר, אלא אם כן כמובן מצבו הכלכלי של המורה אינו מאפשר זאת. מורים ומורות יכולים לנצל שנה זאת גם לגידול המשפחה, פנאי, טיפוח תחביבים, בילוי זמן איכות עם בן הזוג ולמנוחה. לצד כל אלה יכול כמובן המורה לצבור גמולי השתלמות אשר בתום השנה יוכלו להיות תמריץ להעלאה במשכורת. זהו הזמן ללמידה מהנה, השלמות פערים של התואר הראשון או אפילו להתחיל תואר שני למורים החרוצים.
דבר נוסף שכדאי לשים אליו לב הוא ההכנסה החודשית של המורה. מומלץ לקחת עבודה במשרה חלקית לצד הטבות הקרן להשתלמות, וזאת מפני שאין שנת השבתון מחושבת כמשכורת מן המניין. משכרות שמגיעה ממשרה חלקית תחשב למדרגת מס נמוכה, כך יוכל המורה להמשיך להנות מהטבת ההשתלמות כקרש קפיצה בקריירת ההוראה שלו. כמובן שהמורה אשר לוקח שנת שבתון צריך לקחת בחשבון גורמים רבים לפני שהוא נעדר תקופה כה ממושכת ממשרתו. מורים ועובדי הוראה רבים חשים בלבול בנושא ואף חוששים לאבד את מקומם במערכת. במקרה כזה מומלץ להעזר במומחים לזכויות מורים, אשר יוכלו למורה לשקול את צעדי ובכך להפוך את שנת השבתון ליעילה ואפקטיבית. הדבר יגרום למורה לקבל ביטחון שמשרתו אכן תוחזר לו ואף שכרו יעלה.
מחפשים השתלמות או קורס? תנו לנו לעזור לכם!
מלאו טופס לקבלת פרטים מנציגי הקורס/השתלמות
[contact-form-7 id="9133" title="מחפשים השתלמות – טופס אוטמטי"]
מידע נוסף…
מי זכאי לשנת שבתון?
כל עובד הוראה אשר צבר לכל הפחות מחזור חסכון אחד במהלך שש שנים באחת מקרנות ההשתלמות למורים זכאי לצאת לשנת שבתון.
לשנת שבתון זכאים לצאת מורים אשר חסכו במהלך שש שנים לכל הפחות באחת מקרנות ההשתלמות לעובדי הוראה
(לא בקרן המקוצרת). במידה ועובד הוראה צבר מעל למחזור חסכון אחד, ינוצל המחזור האחרון ביציאה לשנת השתלמות. קראו עוד…
ההשתלמויות המוכרות לגמול
קיימים מספר תנאים וסייגים להכרה בהשתלמויות בשנת השבתון כמזכות בגמולים, כשאחד מתנאי ההכרה הוא השתתפותו של
עובד ההוראה ונוכחותו בתכנית הלימודים ב-80% משעות הלימוד לכל הפחות, ועמידתו בכל הדרישות של ההשתלמות עד למועד שנקבע מראש. קראו עוד…
החזר שכר לימוד
החזרי שכר לימוד ומענקי שעות הינם מענקי לימודים אשר נועדו לעודד ולתמרץ עובדי הוראה ללמוד ולהשתלם במסלולים האקדמיים, על מנת להשביח ולהעצים את כוח האדם בהוראה במומחיות אקדמית, וכן באיכות ובמקצועיות. קראו עוד…
לימודים במסלול האישי
מטרת ההשתלמות במסלול אישי היא הענקת פתרון לעובדי הוראה שלא מצאו מענה לצורכיהם הפדגוגיים בהשתלמויות ובמסגרות הקיימות, אשר אושרו והוכרו כהשתלמויות ייעודיות לעובדי הוראה. ההשתלמות במסלול האישי הינה השתלמות הפתוחה גם לקהל הרחב, ואינה מיועדת לעובדי הוראה בלבד. קראו עוד…