המכללה האקדמית אחוה נמצאת בעיצומה של תקופת פיתוח והתחדשות המתבטאת בתכניות לימודים ייחודיות ומאתגרות, שיטות הוראה חדשניות ומתקדמות והפעלת כיתות פעילות, במטרה לתת מענה למקצועות החסרים באזור הדרום ולהתאים את הלימודים לעת החדשה, לשוק העבודה ולמאה ה-21.
המכללה מציעה מגוון רחב של תארים לתואר ראשון ושני, וממשיכה לפתח תארים נוספים בשילובים שאינם מוצעים במוסדות להשכלה גבוהה. לאחרונה נפתחו מגמות חדשות בהן, חקלאות חדשנית – אגרוטק, תואר ראשון להפרעות בתקשורת היחיד באזור הדרום, וכן נוירופדגוגיה המשלב בין מורים במערכת החינוך לידע מתחום חקר המוח.
המכללה ממוקמת על קו התפר בין הנגב למרכז הארץ ומיקומה הייחודי מאפשר הנגשת השכלה גבוהה לתושבים ולקהילה באזור זה. המכללה חרטה על דגלה את נושא החדשנות, המוטיבציה, הראייה למרחוק והטבעת חותם מתוך מחשבה שהצלחת המכללה היא הצלחה של אזור שלם.
המכללה האקדמית אחוה מאמינה כי חיזוק מגוון האוכלוסיות המתגוררות בה משמעותו לא רק חיזוק המדינה כולה, אלא יצירת עתיד טוב יותר עבור דור העתיד ומתן כלים להצליח בכל מקום בו יבחרו לבנות את חייהם. זאת, בעזרת חדשנות, טכנולוגיה ויזמות בחשיבה, בתוכן ובתכניות הלימודים – המובילים את המכללה האקדמית אחוה לסטארט-אפ של האקדמיה.
המכללה פועלת לשיתופי פעולה ייחודיים. לדוגמה, בוגרי התואר במדעי החיים יוכלו להגיש מועמדות ללימודי רפואה במסלול ארבע שנתי באוניברסיטת תל-אביב, מעבדנות רפואית בשיתוף עם מרכז רפואי שיבא תל-השומר, ובדרך תכניות נוספות בתחומי הפרא-רפואה, מדעי המחשב ועוד.
כמו כן, המכללה מקדמת בברכה ריבוי תרבויות ומעודדת דיאלוג פורה בין קבוצות ומגזרים בחברה הישראלית, תפיסה הבאה לידי ביטוי בהרכב הסגל והסטודנטים המורכב מחילונים, דתיים, חרדים ובדואים, ואוכלוסיות נוספות המבקשות לממש את זכותן ושאיפתן להשכלה גבוהה.
במסגרת התאמת הלימודים לעידן הנוכחי ולתמורות הטכנולוגיות המתחוללות בו, חיברה המכללה עם פלטפורמת 'קמפוס' במסגרתה מקיימת השנה שני קורסים מקוונים: 'שלדים בארון – מסע בזמן בעקבות האבולוציה של בעלי החוליות' עם ד"ר חיים סיון, מרצה בכיר בבית הספר למדעי החיים ומהזואולוגים הבולטים בארץ. והשני, 'כזה ראה וחדש – קורס ייחודי סביב מעגל השנה העברי עם חנה אבוחצירא מבית הספר לחינוך. קורסים מקוונים אלו הינם מבין הראשונים בארץ שמשנים את חווית הלמידה הסטודנטיאלית ומהווים חלק אינטגרלי לשוויון הזדמנויות ולצמצום הפערים החברתיים והכלכליים בארץ. כל אלו הופכים את המכללה האקדמית אחוה לסטארט-אפ של האקדמיה.
במכללה פועלים שלושה בתי ספר:
בית הספר למדעים
מעניק תואר ראשון B.Sc. במדעי החיים עם אפשרות להתמקד באגרוטק וסביבה וקיימות.
תואר ראשון B.A. בהפרעות בתקשורת*.
תואר ראשון B.A. בפסיכולוגיה, וכן במסלול משאבי אנוש.
תואר ראשון B.Sc. במערכות מידע ניהוליות*.
ותואר ראשון B.A. רב תחומי* המותאם לאנשים עובדים, במגוון חטיבות לימודים בהן: סביבה וקיימות, משאבי אנוש, חינוך, קונפליקט וניהול משברים, ספרות עברית, פסיכולוגיה, תרבות חזותית ואומנות, תולדות הרעיונות (היסטוריה), תרבות עממית ופולקלור וסוציולוגיה (החברה העכשווית).
בית הספר לחינוך
מכשיר לתואר ראשון B.Ed. ותעודת הוראה במסלולים הגיל הרך, ביה"ס היסודי וביה"ס העל יסודי, ובהתמחויות: חינוך מיוחד, מתמטיקה, מדעי הטבע, אנגלית, היסטוריה, לשון עברית וספרות.
בנוסף, מקיים בית הספר לחינוך מסלולים לדוברי ערבית לגיל הרך ולבית הספר היסודי בהתמחות מדעי הטבע, במטרה להנגיש את ההשכלה הגבוהה עבור המגזר הבדואי/ערבי ביישובי הפזורה.
עוד מפעיל בית הספר תכנית מצוינים לחינוך לתואר ראשון המאפשרת למועמדים עם נתוני כניסה גבוהים ללמוד שלוש שנים (במקום ארבע) ומלגת לימודים מלאה במסגרת תואר זה (התכנית בשיתוף עם משרד החינוך). התכנית מיועדת להעמיק ולהרחיב את תחומי הדעת של הסטודנטים ולאפשר להם הכשרה בדרכים ייחודיות, כדי שיהוו מנהיגות חינוכית מובילה, ויתפסו בעתיד מקום מרכזי בקרב ציבור המורים במערכת החינוך.
בית הספר לתארים מתקדמים
מקיים תכניות לימודים לעובדי הוראה לתואר שני M.Ed. 'מוסמך בחינוך' בארבעה תחומים:
מינהל מערכות חינוך, מסלול מיוחד עם תזה
תרבות עם ישראל והוראתה
חינוך מיוחד ותעודת מורה מומחה בטיפול ואבחון של לקויות למידה
חינוך מתמטי לביה"ס היסודי
תכנית *M.Teach 'מוסמך בהוראה' תואר שני + תעודת הוראה לאקדמאים בתחומים שונים.
התכניות לתואר שני במכללה מציעות הזדמנות לצמיחה, העמקה והתפתחות מקצועית. החיבור בין הידע התיאורטי הנלמד ובין הפרקטיקה בשדה החינוכי, מאפשר למוסמכים להיות מובילים בתחומם במערכת החינוך. השנה נפתח קורס חדשני ב'יזמות בחינוך' המאפשר מבט אחר וייחודי על מערכת החינוך בארץ ודוגמאות מהנעשה בעולם.
*הענקת התואר מותנית באישור המל"ג.
אחוה בהווה ובעתיד
המכללה מציעה לכם לחשב מסלול מחדש, להוביל את דור המחר ולהוסיף לרזומה שליחות והרבה משמעות.
חיבור לתעשייה:
סטודנטים במכללה בתחומי לימודים שונים משתלבים בעבודה בתעשייה כבר במהלך התואר ומבצעים פרויקטים בשיתוף חברות גדולות כגון 'אלתא מערכות'.
תמיכה בסטודנטים עם צרכים מיוחדים:
המכללה מציעה סיוע מתקדם ונרחב לסטודנטים עם לקויות למידה ועם צרכים מיוחדים באופן של הנגשה פיזית, סיוע לימודי-טכנולוגי וחונכות. וכן, מערך פדגוגי ומנהלי הכולל יחס אישי, צוות ייעוץ מקצועי וסיוע לימודי, שמטרתו להביא להצלחתו של כל סטודנט.
סיוע בשכר לימוד:
שכר הלימוד במכללה הוא כמו באוניברסיטאות, כאשר בנוסף מוצעות מלגות לבעלי נתוני כניסה גבוהים, ובשנים ב' ו-ג' בכפוף לשמירה על מצוינות אקדמית.